Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

 Το 8Δυτικά ως Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού, είναι σημείο συνύπαρξης πολλών εκφάνσεων πολιτιστικής δημιουργίας.  Ο Πολιτισμός και οι τέχνες είναι δύο έννοιες στενά συνυφασμένες, καθώς οι τέχνες όπως η ζωγραφική, η αρχιτεκτονική, η γλυπτική, η αγγειοπλαστική, η υφαντική, η μουσική, η κοσμηματοτεχνία, κ.α., είναι το σύνολο των πνευματικών επιτευγμάτων που συνθέτουν τον πολιτισμό. Στο χώρο μας φιλοξενούμε και στηρίζουμε κάθε έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η Διεύθυνση των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων έχει την ευθύνη για την οργάνωση και διεξαγωγή τους. Συνδράμει θετικά και με κάθε μέσο στην ανάδειξη της προσωπικής έκφρασης του κάθε καλλιτέχνη, με μεγαλύτερη ευαισθησία στους πρωτοεμφανιζόμενους, θεωρώντας ότι το έχουν περισσότερο ανάγκη. Στο 8Δυτικά συνεργαζόμαστε στενά με τον δημιουργό που μας εμπιστεύεται τα έργα του, προσπαθώντας από κοινού να αναδείξουμε την «δουλειά» του. Παράλληλα, φροντίζουμε πέρα από την άριστη «προβολή» αυτού και της εκδήλωσης του, να έχει o καλλιτέχνης κάποιο οικονομικό όφελος, με δεδομένο ότι τα έργα του στον χώρο μας δεν γίνεται να πουληθούν.(Δεν είμαστε gallery). Σε καλλιτεχνικές ομάδες ηθοποιών, ζωγράφων, φωτογράφων, μουσικών, κ.α., καθώς και σε συλλόγους, παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και ποιοτικές εκδηλώσεις.

Στόχος της Διεύθυνσης των Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων  (μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της), είναι να προωθήσει τους νέους δημιουργούς, να  προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία στους επισκέπτες μας, και να προωθήσει γενικότερα την σύγχρονη ελληνική πολιτιστική ταυτότητα. Επισκεφτείτε τον Χώρο μας, και για περαιτέρω πληροφορίες… μιλήστε με τους συνεργάτες μας.

Στο Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού 8Δυτικά πραγματοποιούνται :

–      Εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κοσμήματος, βιβλίου, λαογραφικών  αντικειμένων, ψηφιακών πολυμέσων

–      Μουσικές εκδηλώσεις / συναυλίες

–      Θεατρικές/ κινηματογραφικές παραστάσεις

–      Διαλέξεις- Παρουσιάσεις καλλιτεχνικών έργων / Ελεύθερες συζητήσεις

–      Θεματικές ημερίδες ή πολυήμερα καλλιτεχνικού ή τοπικού χαρακτήρα

–      Χοροί